Понеделник,

21-годишен бял мъж избивал в Ел Пасо

От: Пламен Вълков -
151
21-годишен бял мъж избивал в Ел Пасо
A
A
A

Бял мъж на 21 години от Далас е задържан за убийството на 20 души в магазин Уолмарт на Сиело Виста Мол в Ел Пасо (Тексас), обявиха от полицията. Разследването проверява възможността да става въпрос за престъпление от омраза, тъй като е бил открит манифест от мъжа, който сочи в тази посока.

„20 невинни граждани от Ел Пасо загубиха живота си. Ние като щат се обединяваме в подкрепа на жертвите и техните семейства. Искаме да направим всичко възможно, за да им помогнем и да ги подкрепим. Молим се Бог да бъде с тези, които са пострадали по някакъв начин и да се погрижи за раните им.“ 26 души са ранени, обяви Грег Абът, губернатор на щата Тексас.

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че следи изкъсо случващото се в Ел пасо. „Ужасната стрелба“ в Ел Пасо, написа в Туитър Тръмп.

Президентът на Мексико Мануел Лопес Обрадор пък информира, че сред убитите са трима мексиканци. Според външния министър Марсело Ебрард сред ранените има шестима граждани на страната, включително момиче на 10 години. Магазин Уолмарт, където е била атаката е бил пълен с хора, които са пазарували за началото на учебната година. Ел Пасо е на границата на САЩ с Мексико.

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com