И Джони Деп влезе ударно в протестите

Снуп Дог обяви, че ще гласува за първи път

И Джони Деп влезе ударно в протестите | StandartNews.com

Холивудският актьор Джони Деп призова хората да обещаят на самите себе си, че ще се борят срещу расизма, съобщи Контактмюзик. Повод за призива на звездата от "Карибски пирати" е смъртта на чернокожия Джордж Флойд, станал жертва на полицейско насилие, която отприщи масови протести. Деп заяви, че на фона на трагичното събитие хората трябва да се мобилизират, за да се сложи край на системния расизъм.

"Няма начин нещо безсмислено да придобие смисъл. Няма начин да върнем живот, който е бил отнет. По същия начин няма как да се поправи и разбито сърце. Това, което можем да направим, е да дадем обет пред самите себе си, че расизмът и невежеството повече не могат да бъдат опция. Трябва да има промяна. Трябва да я поискаме", пише Джони Деп.

Петдесет и шест годишният актьор освен това осъжда остро "гротескната илюстрация на злоупотреба с власт", която полицай Дерек Човин демонстрира при убийството на Флойд.

Междувременно изданието съобщи, че рапърът Снуп Дог тази година ще гласува за първи път. Досега 48-годишният рапър се е въздържал от гласуване, тъй като погрешно е смятал, че няма такова право заради криминалното си досие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай