Дъщерята на наш политик на кървавия Хелоуин в Сеул!

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол обяви национален траур

Дъщерята на наш политик на кървавия Хелоуин в Сеул! | StandartNews.com

Дъщерята на политика Георги Кадиев е била част от празненствата за Хелоуин в Сеул, при които загинаха стотици хора. Около 100 000 души са се включили в първото по рода си тържество без ковид маски от началото на пандемията.

"Да изпратиш детето си да учи в един от най-сигурните градове в света и над 50 души да загинат, смачкани от тълпата по време на Хелоуин парти.

Тя е добре.

Но тази нощ млади хора няма да се приберат у дома.

Не знам какво друго да кажа, освен ПАЗЕТЕ СЕ. Винаги и навсякъде", написа във Фейсбук Кадиев, като качи и видео към поста си от веселието в Сеул.

Световни лидери поднесоха съболезнования за множеството жертви след блъсканица по време на празненство за Хелоуин в столицата на Южна Корея, предадоха световните агенции.

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол обяви национален траур и заяви, че е било истинско нещастие подобно бедствие да се случи в сърцето на Сеул, съобщи агенция „Йонхап“.

По последни данни загиналите са 151 души. Над 2600 души са обявени за издирване. 

Президентът на САЩ Джо Байдън изрази своите най-дълбоки съболезнования и заяви, че той и съпругата му скърбят заедно с корейския народ.

Германският канцлер Олаф Шолц също поднесе съболезнования.

"Това е тъжен ден за Южна Корея", написа той в "Туитър".

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че е шокиран от броя на жертвите и изрази съболезнования към семействата и приятелите на жертвите.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола каза, че семействата и приятелите на жертвите, както и на ранените, ще бъдат в мислите ѝ.

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел каза, че е "дълбоко натъжен" от трагедията в Сеул.

„От името на всички канадци изпращам най-дълбоките ни съболезнования на народа на Южна Корея след смъртоносната блъсканица в Сеул", написа в "Туитър" канадският премиер Джъстин Трюдо.

"В този много тежък момент нашите мисли са със служителите на спешните служби и всички южнокорейци", заяви британският премиер Риши Сунак.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай