Вторник,

Драма с Илон Мъск. Отправи тежко предупреждение

От: СТАНДАРТ -
11446
Драма с Илон Мъск. Отправи тежко предупреждение
A
A
A

Нова драма около милиардите на Илон Мъск. Състоянието на бизнесмена Илон Мъск е намаляло с близо 17 млрд. долара, след като цената на акциите на основаната от него компания за производство на електромобили „Тесла“ спадна на фона на съобщенията, че компанията ще трябва да съкрати 10% от персонала си, съобщи списание „Форбс“.

По време на търговската сесия на Нюйоркската фондова борса цената на акциите на „Тесла“ е намаляла с повече от 5%, което е намалило състоянието на бизнесмена с 16,9 млрд. долара. Въпреки това Мъск все още остава най-богатият човек в света и разполага с активи за 216,8 млрд. долара, като състоянието на най-близкия му конкурент, основателя на „Амазон“ Джеф Безос, се оценява на 171 млрд. долара, съобщи Нова тв.

В петък Ройтерс публикува имейли на Илон Мъск до служителите на „Тесла“. В тях се посочва, че компанията трябва да "съкрати около 10% от служителите", а също и да „преустанови наемането на служители по целия свят“. "Имам много лошо предчувствие за икономиката", предупреждава още Мъск.

Както отбелязва CNN, „строгото предупреждение на Мъск за потенциална рецесия и нейните негативни последици за автомобилните производители е най-ясната и категорична прогноза от този вид в индустрията“, като се има предвид, че „опасността от рецесия в САЩ само се засилва".


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com