Домино от бомби в 3 църкви и 3 хотела в Шри Ланка на Великден

Над 40 загинали и стотици ранени в зловещите атентати

Домино от бомби в 3 църкви и 3 хотела в Шри Ланка на Великден | StandartNews.com
  • Над 140 загинали и 400 ранени в зловещите 6 атентата

Домино от взривове на Великден в Шри Ланка. Най-малко 140 души са загинали, а над 400 са ранени при последователните експлозии в три църкви и три хотела, предават световните агенции.

ВИЖ ОЩЕ: Кървав Великден в Шри Ланка /ОБНОВЕНА/

Взривовете са били координирани и са станали по едно и също време –докато текат Пасхалните служби в храма "Св. Антони" в северната част на столицата Коломбо, в "Сан Себастиан"  в Негомбо, близо до Коломбо  и в „Цион” в Батикалоа в северната част на острова. 50 души са убити само в "Сан Себастиан" , други 25 в „Цион”.  Християнското население в страната е под 8% от всички 22 млн. жители.

В Коломбо са взривени са и три луксозни хотела – „Шангри Ла”, „Синамънд гранд” и „Кингсбъри”. Сред загиналите има 9-има чужденци.

АФП съобщава за 42 уби и 150 ранени, според Си Ен Ен загиналите са над 80, а ранените – над 200. В Коломбо цари хаос, болниците са препълнени.

Това е терористична атака, обявиха властите в островната държава. Те предполагат, че поне две от тях са предизвикани от атентатори самоубийци. Все още обаче никой не е поел отговорност за атентатите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай