Голяма драма! Българи блокирани в Болоня

Туристите са седяли почти 24 часа на лестището

Голяма драма! Българи блокирани в Болоня | StandartNews.com

Българи бяха блокирани почти денонощие на летището в Болоня. Сред потърпевшите има и възрастни хора. По думите им са оставени без храна, вода и хотел. Директорът на туристическата агенция, с която част от блокираните са пътували, заяви пред "По света и у нас", че хотел за туристите е бил осигурен, но те предпочели да останат на летището.

Туристите трябвало да излетят снощи с полет на нискотарифна авиокомпания. От нея към момента не са коментирали случая.Част от пътниците са на организирана екскурзия.

"Почти бяхме стигнали до гейта, когато ни върнаха обратно. Буквално ни изгониха, тъй като самолет нямало да има. Дойдохме тук в преддверието да чакаме цяла нощ без никой да ни обърне внимание, без осигурен хотел, без да е осигурена храна, вода, ваучери или каквото и да било. Като разбрахме, че за част от другите пътници, а това са ученици, са били осигурени ваучери, които никой не им ги е признал. Т.е. те не са могли да си купят храна с тях в околните заведения", заяви Милена Михайлова, турист.

"Нямаме информация от авиокомпанията защо е отложен полетът", каза Байко Байков, управител на агенцията.

"Осигурихме на клиентите 1 час и 30 минути след като разбрахме, че е отложен полетът, но клиентите, туристите предпочетоха да останат на самото летище. Наш водач е на място, изрично е попитал абсолютно всички клиенти. Хотелът се намира на около 30 минути път от летището. Осигурен е трансфер в двете посоки и съответно настаняване, клиентите са отказали да напуснат летището. Вода и храна има осигурена на летището. Абсолютно всички разходи със съответните и документи без да има ограничение на разхода ще бъдат ", заяви Байко Байков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай