Чарлз с таен план. Идва шок за двореца!

Какво е намислил британският монарх

Чарлз с таен план. Идва шок за двореца! | StandartNews.com

Малката британска принцеса Шарлот предстои да получи особен статут, защото дядо й крал Чарлз Трети има сериозни планове за нея и вероятно може да доведе до лошо настроение сред някои членове на кралското семейство.

Твърди се, че Чарлз III е има таен план, в който очевидно пренебрегва обещание, дадено от родителите му кралица Елизабет II и принц Филип, защото, както пише в. "Сън", той е решил съвсем скоро да даде нова титла на 7-годишната си внучка.

Шарлот ще бъде провъзгласена за херцогиня на Единбург. Особеното в тази титла е, че преди това тя е била на покойната кралица. От сватбата си през 1947 г. до възкачването на престола през 1952 г. кралица Елизабет II носи тази титла.

Вътрешен източник от кралското семейство е заявил пред "Сън": "Това ще бъде подходящ начин да се почете паметта на кралицата, която, разбира се, е носила титлата херцогиня на Единбург".

Ако тайният план бъде осъществен обаче, това ще бъде изненадващо решение и може да доведе до скандал с брат му принц Едуард. В края на краищата, според вътрешен източник на "Дейли Мейл", титлата първоначално е трябвало да отиде при него.

Но след смъртта на принц Филип през април 2021 г. въпросната титла първоначално преминава към Чарлз. И вече като крал той може да преотстъпи титлата херцог на Единбург.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай