Британците: Хари и Меган не заслужават титли

Те вредят на репутацията на кралското семейство, сочи проучване за общественото мнение на Острова

Британците: Хари и Меган не заслужават титли | StandartNews.com

Отрезвяващо проучване показва, че по-голямата част от британците смятат, че принц Хари и Меган Маркъл са подвели кралицата след интервюто с Опра Уинфри, излъчено в понеделник.

Повечето от анкетираните призоваха херцозите от Съсекс да бъдат лишени от титлите си. Много хора не вярват на твърдението на Меган за расизъм срещу неназован член на кралското семейство, пише Дейли мейл. Онлайн анкетата е направена по поръчка на медията.

Според допитването, интервюто е ударило монархията, дори и  личната популярност на кралицата, макар и не толкова, колкото тази на Хари и принц Чарлз .

Само един на  трима смята медийната изява за правилна, като това мнение нараства за половина анкетирани на възраст между 18 и 44 години.

Повечето хора смятат, че Хари и Меган отдават приоритет на вниманието на медиите пред задълженията си, сочат заключенията от онлайн анкетата.

Резултатите разкриват разделение между по-възрастни и по-млади британци - като последните често са по-склонни да приемат твърденията на Хари и Меган. 

На върпос дали вярват на Хари и Меган или на кралицата и кралското семейство, 52% от по-младите хора са избрали Съсекс. Сред онези на 45 и повече години, 50 процента са заявили, че са за кралицата и нейното семейство. Във всички възрасти повечето вярват на кралицата.

С изключение на херцога на Единбург и херцогинята на Корнуол, всички възрастни членове на семейството са претърпели спад в личната си популярност след излъчването на интервюто на Опра. 

Анкетираните от всички възрасти са на мнение, че сега двете страни трябва да заровят брадвата и да спрат да воюват. На въпроса защо Хари и Меган се преместиха в Америка, най-голямата част заявиха, че "те искат предимствата на кралския живот, но не и отговорностите".

Мнозинството (54 процента) заявяват, че двойката е избрала „грешното време“ за интервюто, тъй като херцогът на Единбург - принц Филип, все още се възстановява от сърдечна операция в болница.

Обществеността не подкрепи твърдението на Съсекс, че са получили негативно медийно отразяване от сватбения им ден до заминаването им миналата година. 35% са на мнение, че отразяването е адекватно, а 8% смятат, че  е твърде благоприятно. Само 36 на сто го намират за неблагоприятно.

Помолени да отбележат  емоциите си от интервюто, те най-често са разочарование (41%) и гняв (25%).

Проучването е направено сред повече от 1000 пълнолетни. 

Меган и Хари обвиниха неназован член на кралското семейство в расизъм по време на интервюто си с Опра Уинфри, но повече анкетирани хора не вярваха на твърденията на Меган, отколкото й вярваха

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай