Борисов поднесе съболезнования за жертвите в Ница

Борисов поднесе съболезнования за жертвите в Ница  | StandartNews.com

Доналд Туск и Жан Клод Юнкер осъдиха остро атаката във Франция в Деня на Бастилията

Премиерът Бойко Борисов осъди терористичния акт във Франция от снощи вечерта. "Потресен съм от терористичния акт в Ница. Моите най-искрени съболезнования към семействата на жертвите", написа министър-председателят в twitter.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази съболезнования за това, че Франция бе нападната по време на националния си празник и заяви, че стои обединен с народа на страната, предаде NewEurope.

„Трагичен парадокс е , че жертвите на нападението са хора, празнуващи свободата, равенството и братството. Ние стоим обединени със семействата на жертвите, с френския народ и с правителството в борбата срещу насилието и омразата", заяви Туск.

Председателят на европейската комисия Жан-Клод Юнкер от своя страна каза:„Франция и другите страни на ЕС трябва да разчитат на Европейската комисия за подкрепа в борбата срещу тероризма вътре или извън Европейския съюз", пише в заявлението. „Нашата решителност остава твърда като нашата общност", добави Юнкер.

Правителството на САЩ е осъдило трагичното нападение в Ница, предаде CBS, цитира Фокус.
„От името на американския народ аз осъждам най-строго това, което изглежда, че е ужасяваща терористична атака в Ница, която уби и рани десетки невинни граждани", заяви президентът на САЩ Барак Обама.

Той добави, че администрацията на САЩ е във връзка с френските власти и е готова да предложи помощ при разследването.
Посланикът на Франция в САЩ Жерар Аро описа събитието като „терористическа атака".

Всичко по темата за терора в Ница проследете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай