Българи в Израел: Ние сме заложници, молете се за нас

Летят ракети, пазим си живота, сподели наш сънардоник

Българи в Израел: Ние сме заложници, молете се за нас | StandartNews.com

С редовен полет от Израел тази сутрин група българи се прибра в родината. Междувременно в Тел Авив кацна правителственият "Еърбъс", изпратен от правителството ни за евакуация на желаещите наши сънародници в Израел след терористичните атаки на "Хамас". 

Още снощи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е разговаряла с колегата си Ели Коен и с българския посланик в Израел, така че да се подсигури безопасното придвижване на сънародниците ни до летището. 

В 15 часа се очаква правителственият самолет да кацне на летище София. Не е ясно колко българи ще проявят желание да се качат на борда. Министърът на транспорта Георги Гвоздейков, който отлетя за Лев Авив, написа в социалните мрежи, че ситуацията в Израел остава тежка, правителството е готово да подсигури втори полет. 

"Ние сме заложници, досега са бомбардирали, влязохме в бункерите. Летят ракети, пазим си живота, само Господ ни пази. Молете се за нас", сподели пред Bulgaria ON AIR наш сънародник, който се сблъска с войната в Израел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай