Билдербергите командват света от Швейцария

Започна тридневна конференция на групата "Билдерберг" в Монтрьо, Швейцария

Билдербергите командват света от Швейцария | StandartNews.com

Започна тридневна конференция на групата "Билдерберг" в Монтрьо, Швейцария. На международния форум заседават около 130 световни лидери, включително и представители от България, Полша и Турция. Международното събитие продължава да бъде обект на множество конспиративни теории още от началото му през 50-те години на миналия век.

Тридневната конференция в Монтрьо се провежда при закрити врати, няма да има изявления пред журналисти и пресконференции.

Една четвърт от участниците тази година са жени. Всички идват без придружител и на собствени разноски и остават в хотела до края на събитието.

В списъка с участници са бивши и настоящи дипломати като Хенри Кисинджър и Майк Помпео, холандският премиер Марк Рюте, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, шефовете на Гугъл, Майкрософт, Креди Сюис и Рош.

Групата "Билдерберг" се самоопределя като инструмент за насърчаване на диалог между Европа и Северна Америка. Форум за неформални дискусии, по време на който всеки участник говори от свое име, без да представя определено правителство или институция.

Сред темите са бъдещето на Европа, политиките на Китай и Русия, както и климата, изкуствения интелект, усвояването на космоса и бъдещето на капитализма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай