Петък,

Бил Гейтс със зловещо предсказание. Заделете много пари!

От: СТАНДАРТ -
10880
Бил Гейтс със зловещо предсказание. Заделете много пари!
A
A
A

Зловещо предсказание направи основателят на Майкрософт Бил Гейтс. Милиардерът, чиито прогнози преобръщат финансовия свят, предрече нова пандемия. Тя ще бъде по-опасна от коронавируса, обяви Гейтс, цитиран от Financial Times.

Милиардерът отбеляза, че въпреки факта, че се появиха Делта и Омикрон, които могат да бъдат класифицирани като трансмисивни щамове, хората може да се сблъскат с доста сериозен патоген в близко бъдеще. Това ще причини не само нова пандемия, но и огромен брой смъртни случаи по целия свят. За да се избегнат тежките последици, до които може да доведе друга болест, Гейтс призовава държавните глави да се подготвят за факта, че ще са необходими огромни суми пари.

Бизнесменът смята, че ще трябва да бъдат похарчени милиарди, но това ще помогне за предотвратяване на икономически щети, които ще бъдат в трилиони, както и ще спаси милиони човешки животи, пише БЛИЦ.

По-голямата част от отговорността е на развитите страни, техните правителства и филантропи, които могат да помогнат за справяне с много различния достъп до ваксини, които са ефективни днес.

Гейтс обръща специално внимание на факта, че много иновативни разработки могат да повлияят положително на световните проблеми от глобален характер. Например, може да се разработи наистина ефективна ваксина, която да помогне в борбата с болести като ХИВ, туберкулоза или малария.

Фондация „Бил Гейтс”, както британскияг фонд, Wellcome Trust, са готови да предоставят 300 милиона долара, които ще бъдат преведени по сметката на Коалицията за иновации в готовността за пандемия. Благодарение на специално разработена програма COVAX, необходимото количество ваксини ще бъде доставено в страни със среден и нисък доход.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички