Без ваксина паспорт за Гърция през лятото

Ще има обаче бързи тестове

Без ваксина паспорт за Гърция през лятото | StandartNews.com

Гърция няма да изисква сертификат за ваксинация от туристи за влизане в страната, обяви премиерът Кириакос Мицотакис. Желаещите да посетят южната ни съседка ще бъдат изследвани с бърз тест на границата. Той обаче няма да бъде правен, ако туристът покаже документ за ваксинация.

Министърът на туризма Харис Теохарис  уточни пред телевизия Скай, че сертификатът и бързите тестове са двата "инструмента", които ще позволят пътуванията през това лято.

Тези, които не са се ваксинирали, ще бъдат подлагани на бързи тестове, като специализираната комисия ще реши дали това ще се отнася за всички, предаде БТА. Ваксинираните ще влизат в Гърция свободно.

Министърът изрази очакване за по-добър туристически сезон тази година, но каза, че навиците на потребителите са се променили и никой не прави резервации за пътуване 6 или 8 месеца предварително.

"Та неа" пише, че правителството разглежда сценарии за отваряне и на заведенията за обществено хранене, но само на открито.

. Целта е да бъдат компенсирани донякъде загубите на оборот на предприятията в сектора, половината от които са на прага на окончателно затваряне

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай