Берлускони се надява на едно рамо от бездомни животни за кампанията си

Берлускони се надява на едно рамо от бездомни животни за кампанията си | StandartNews.com

Рим. Експремиерът на Италия Силвио Берлускони стартира кампания за популяризиране на осиновяването на стотици бездомни кучета и котки, съобщи АФП.

Медийният магнат, чиято партия „Форца Италия" заема 3-тата по популярност позиция според социологическо изследване, представено преди ден от телевизия РАИ 3, беше изгонен от Сената вследствие на наложените му присъди за данъчни измами и явно е готов на всякакви инициативи, с които да си спечели по-голяма подкрепа сред избирателите.

Берлускони мотивира участието си в кампанията донякъде с аргумента, че грижата за бездомни животни приближава хората до Бог, донякъде със стремеж към икономии от издръжката на животните в приюти, така че да се освободят бюджетни средства за бежанците в Италия. По думи на Берлускони. чрез осиновяване на бездомни животни могат да бъдат спестени на италианската държава 260 млн. евро годишно.

Реакциите на организациите за защита на животните в Италия във връзка с тази инициатива бяха обрани. Според Италианската асоциация за защита на животните и околната среда Берлускони сериозно подценява броя на бездомните котки и кучета в Италия, който според асоциацията е около 750 000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай