Белият дом се скара на Денис Родман. Не го пуска в Русия

Администрацията на Байдън не одобрява плановете на злездата

Белият дом се скара на Денис Родман. Не го пуска в Русия | StandartNews.com

Белият дом излезе с остра реакция  срещу плановете на баскетболната легенда Денис Родман да пътува до Русия в опит да съдейства за освобождаване на осъдената на 9 години затвор за трафик на наркотици баскетболистка Бритни Грайнър.  Администрацията на американския президент Джо Байдън не одобрява действията на Родман, стана ясно от изявление  на говорителя на Държавния департамент Нед Прайс, както и от думите на източник от Белия дом пред агенция Ройтерс.

Прайс заяви, че Вашингтон продължава преговорите с Москва за евентуална размяна на Грайнър с руски затворник в Съединените щати. И че ако Родман - 5-кратен шампион на НБА първо с "Детройт Пистънс", а след това и с "Чикаго Булс" - наистина замине за Москва, той по никакъв начин няма да представлява американското правителство.

Източникът от Белия дом пък изрази безпокойство, че Родман само би застрашил евентуалната размяна на Грайнър с оръжейния търговец Виктор Бут.

Денис Родман заяви в събота пред Ен Би Си (NBC), че е получил разрешение да лети за Москва тази седмица, но не уточни от кого го е получил. Това не е първото му замесване в геополитиката. Той се е срещал вече с Владимир Путин - през 2014 година в Москва - и няколко пъти със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай