Белгия с нови кадри на оцелелия атентатор от Брюксел

Белгия с нови кадри на оцелелия атентатор от Брюксел | StandartNews.com

Полицията в Белгия разпространи ново видео, с които издирва оцелелия атентатор от летището Брюксел. Прокуратурата излезе с бюлетин за „мъжа с шапката" и уточни, че е направила карта на точния му маршрут, по който се движел в деня на атаките.

Кадрите показват как малко след избухването на бомбите на „Завентем" човекът излиза от летището и минава покрай хотел „Шератон", а след това и през паркинга, за да излезе от района на аерогарата. Той се разхожда почти спокойно и по някое време изоставя якето си.

Мъжът е изминал около 10,2 километра пеша из Брюксел. Следите му се губят към 9:50 часа на улица „Нойе" в Скаарбек, показват данните от разследването.

Не е ясно къде заподозреният е оставил якето си. Полицията и прокуратурата призоваха гражданите, които имат някаква информация, да се свържат с тях и изтъкнаха, че въпросната дреха е ценно доказателство.

Стандарт Нюз припомня, че 34 души бяха убити, а повече от 180 ранени при бомбени атаки на летище „Завентем" и метростанция „Малбек" на 22 март в Брюксел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай