Байдън се разбесня! И заплаши тази страна

тежко предупреждение заради войната в нея

Байдън се разбесня! И заплаши тази страна | StandartNews.com

Остро предупреждения бе отправено към страна с големи размирици в момента.

Насилието в Судан е трагедия и трябва да спре, каза днес президентът на САЩ Джо Байдън, цитиран от Франс прес, предаде БТА.

Байдън съобщи, че е подписал изпълнителна заповед, с която засилва правомощията на американското правителство да налага санкции срещу "лица, които застрашават мира, сигурността и стабилността на Судан, подкопават демократичния преход, използват насилие срещу цивилни и извършват сериозни нарушения на човешките права". Американският лидер още веднъж призова за „трайно спиране на огъня“ между армията и паравоенните Сили за бърза подкрепа (СБП).

Директорката на националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс предупреди днес по време на изслушване в Сената, че може да се очаква "продължителен" конфликт, тъй като "и двете страни вярват, че могат да спечелят по военен път и нямат много причини да седнат на масата за преговори".

От 15 април в Судан бушува конфликт между суданската армия, предвождана от генерал Абдел Фатах Бурхан, и Силите за бърза подкрепа на генерал Мохамед Хамдан Дагало.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай