Байдън с най-тежката атака срещу Путин. Кремъл поразен

Джо Байдън благодари на Зеленски за „страстното му послание” към Конгреса на САЩ

Байдън с най-тежката атака срещу Путин. Кремъл поразен | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече Владимир Путин „военнопрестъпник”, тъй като „зверствата в Украйна се увеличават”. „Той е военнопрестъпник”, каза държавният глава в отговор на отправен от репортер въпрос в Белия дом, съобщава Асошиейтед прес.

Това е най-острият коментар по адрес на Путин и руската инвазия от страна на високопоставен американски представител, посочва агенцията. Докато други световни лидери използваха именно тези думи срещу руския президент, от Белия дом до момента се колебаеха да дадат подобно определение за действията на стопанина на Кремъл с мотива, че това е „правен термин, който се нуждае от допълнително проучване”.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира веднага и осъди остро думите на Байдън като „недопустима реторика за ръководител на държава, под чиито бомби са загинали хора от цял свят”.

Джо Байдън благодари на Володимир Зеленски за „страстното му послание”, отправено към Конгреса на САЩ по-рано през деня. „Той беше убедителен и речта му беше значима. Той говори от името на народ, който е проявил забележителна смелост и сила пред лицето на брутална агресия. Смелост и сила, които вдъхновяват не само украинците, но и целия свят”, подчерта Байдън.

Американският държавен глава каза още, че руският президент Владимир Путин „причинява ужасяващи, ужасяващи разрушения на Украйна” с бомбардирането на жилищни сгради, родилни отделения и болници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай