Байдън каза съдбата на Путин. Ето я

Той е агресор и ще плати цената

Байдън каза съдбата на Путин. Ето я | StandartNews.com

Войната на Путин срещу Украйна никога няма да бъде победа. Той се провали. Това написа американският президент Джо Байдън в Туитър.

„Той (Путин) се надяваше да пречупи Украйна без битка. Той се надяваше да разруши европейската решимост. Той се надяваше да отслаби трансатлантическия алианс. Той се надяваше да ни раздели. Провали се”, посочи американският президент. Руските терористи нахлуха в Украйна на 24 февруари. От началото на войната са убити хиляди, а милиони украинци вече избягаха зад граница заради руското нашествие.

Американският президент Джо Байдън заяви, че всяка една членка на НАТО трябва да е сигурна, че САЩ ще я защитят, ако Русия я нападне. Вашингтон ясно посочи на своите европейски съюзници, че дори Русия да се опита да вземе един сантиметър от територията на НАТО, ще се изправи срещу американската военна мощ.

Руската армия търпи огромен провал в Украйна, въпреки че превъзхожда значително украинската. Блицкригът на нашественика се провали, което накара Москва да увеличи нападенията срещу невъоръжени цивилни граждани. Много възрастни, жени и деца бяха убити от руските войници.

Президентът на САЩ обяви нови мерки срещу руската икономика заради нахлуването в Украйна, като обедини сили с американски съюзници за ограничаване на търговията с Москва и лишаването ѝ от достъп до фондове за развитие.

„Путин е агресор. Путин е агресорът. И Путин трябва да плати цената”, заяви американският президент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай