Барбекю и дъжд за 4 юли в САЩ

Барбекю и дъжд за 4 юли в САЩ | StandartNews.com

САЩ тази година отбелязаха един дъждовен Ден на независимостта, но не пропуснаха традиционното надяждане с хотдог, фойерверки и барбекю в Белия дом, съобщи Ройтерс.

Заради тропическата буря Артър бяха отменени празненствата в някои източни райони, но циклонът не успя да провали най-пищните фойерверки в Ню Йорк, нито празненствата в Белия дом във Вашингтон.

Президентът Барак Обама и първата дама Мишел по традиция организираха барбекю и концерт на Южната морава на Белия дом, на които присъстваха американски военни и техните семейства. "Днес имигранти от цял свят мечтаят да дойдат на наша земя. Младите хора искат да учат в нашите университети. Други страни търсят нашата подкрепа и лидерска роля във времена на бедствия, конфликти и несигурност", каза Обама.

В Ню Йорк въпреки дъжда, предизвикан от бурята Артър, за поредна година имаше най-пищните в страната фойерверки. Шоуто продължи 25 минути.

На остров Коуни Айлънд, щата Ню Йорк, пък се проведе традиционното надяждане с хотдог. Победител за осма поредна година стана световният шампион Джоуи "Челюстите" Честнът, който успя да изяде 61 хотдога за 10 минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай