Балотажът в Турция! Съдбовна среща на Ердоган

Прие Синан Оган в двореца Долмабахче

Балотажът в Турция! Съдбовна среща на Ердоган | StandartNews.com

9 дни преди баложата на президентските избори в Турция, действащият държавен глава Реджеп Тайип Ердоган проведе знакова среща със Синан Оган, който остана на трето място на вота с малко над 5 на сто от гласовете. Това предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

Срещата се е състояла в следобедните часове в работния офис на Ердоган в двореца Долмабахче в Истанбул.

На 28 май Ердоган влиза в челен сблъсък за президентския пост с кандидата на опозиционния Национален алианс Кемал Калъчдароглу.

Синан Оган, лидер на Алианса АТА, получи 5,17 процента от гласовете на избирателите. Подкрепата за Оган може да се окаже от решаващо значение за изхода от президентските избори.

Според заместник-председателя на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) Бинали Йълдъръм няма нещо, за което президентът Ердоган и Синан Оган да не могат да се споразумеят, тъй като реториката им не е особено различна, писа днес проправителственият в. "Сабах".

Това, което твърди Оган, не се различава толкова много от това, което казва и Републиканският алианс (на Ердоган), особено по отношение на мигрантите и терористичните групировки, заяви снощи Йълдъръм.

Източник: БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай