Балкански политици- сред най-високите в света

Албанският премиер със значително по-ниската от него Ангела Меркел

Балкански политици- сред най-високите в света | StandartNews.com

Жените най-много си падали по властници, израснали до метър и 83

Перфектният държавник е 180 сантиметра, твърдят американски анализатори

Колкото по-висок е един кандидат за политически пост, толкова повече са неговите шансове да бъде избран. Лидерските качества се асоциират с ръста на претендента, показва изследване на американски психолози, публикувано в списанието Social Science Quarterly.

Балканските политици все пак са лидери в нещо - и това е височината им в сантиметри, пише македонският "Вечер". Американският сайт Foxy LadyNews е направил класация на 22-ма световни държавници, свързана с техния ръст и се оказало, че първите четирима са от Балканите. Номер едно в съревнованието е албанският премиер Еди Рама, който се извисява на 2 метра и 2 сантиметра.

Непосредствено след него е сръбският му колега Александър Вучич - 199. Трети и четвърти са съответно косовският вицепремиер и ръководител на дипломацията Хашим Тачи със 188 и турският президент Реджеп Ердоган със 187 сантиметра. Чак на пето място е американският държавен глава Барак Обама със своите 185. Третото място обаче може да бъде оспорвано от Николай Бареков с внушителните 194 сантиметра!

Първенецът в класацията Еди Рама е включен и в други подобни естетски състезания - за най-красиви политици, където е на 22-ро място в света. "Ние сме красив и висок народ", заяви албанският лидер по повод на проучването. "Който е по-висок, вижда по-далече от другите", допълни още той. Странно е, че български политик не фигурира в нито една от двете класации, въпреки че и нашите управници не отстъпват по височина и чар. Председателят на БСП Михаил Миков не отстъпва по ръст на балканските си колеги. Премиерът Бойко Борисов, например, е с най-предпочитания от жените ръст - метър и 83. Социалният министър, френският възпитаник Ивайло Калфин, пък е метър и 85.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай