Австралия с огромна промяна. Какво се случи

Страната отваря напълно за ваксинирани

Австралия с огромна промяна. Какво се случи | StandartNews.com

В понеделник Австралия напълно отвори международните си граници за пътници, ваксинирани срещу COVID-19, след почти две години затваряне заради пандемията, съобщи Ройтерс.

Над 50 международни полета се очакват в страната само през днешния ден, включително 27, които ще пристигнат в Сидни, най-големия град на страната.

"Тук тече парти, свири музика, на лицата на хората има усмивки, сигурен съм, че те скоро ще танцуват", каза министърът на туризма Дан Техан пред телевизионния канал Ей Би Си от летището в Сидни, където той посрещна първите пътници с буркан "Веджимайт", популярен австралийски хранителен продукт, и плюшени коали.

Туризмът е един от най-големите сектори на австралийската икономика, в който работи около 5 процента от работната сила на страната. Секторът обаче беше силно засегнат, след като Австралия затвори границите си през март 2020 г.

Някога привърженичка на суровите мерки срещу COVID-19, Австралия започна да разхлабва ограниченията и безмилостните локдауни в края на миналата година и започна да живее с вируса, след като постигна високи ваксинационни равнища. През ноември страната започна да се отваря за квалифицирани имигранти, чуждестранни студенти и туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай