Армения нападна и Гянджа, един загина, 4 ранени

Ескалацията на напрежението в Нагорни Карабах

Армения нападна и Гянджа, един загина, 4 ранени | StandartNews.com

Вторият по големина град в Азербайджан Гянджа, който се намира на 60 километра от фронтовата линия с Армения, бе подложен на масирани ракетни атака от страна на арменската армия, съобщи азербайджанското външно министерство. То докладва за смъртта на един и раняването на четирима цивилни.

"В резултат на ракетния удар на арменската страна по втория по големина град на Азербайджан, Гянджа, разположен на 60 км от границата с Армения, един цивилен е убит и четирима цивилни са ранени. Градът е претърпял големи щети", обяви министерството в Twitter.

На свой ред Министерството на извънредните ситуации на Азербайджан обяви спасяването на двама цивилни в Гянджа, които се оказаха под развалините на къща, разрушена в резултат на обстрела.

Ситуацията в Нагорни Карабах ескалира на 27 септември, когато Армения погази международното право и предприе въздушни удари. В Азербайджан и Армения беше въведено военно положение и беше обявено мобилизиране. Страните съобщават за убити и ранени, включително сред цивилното население.

От 1992 г. се водят преговори за мирно уреждане на конфликта в рамките на Минската група на ОССЕ, оглавявана от тримата съпредседатели - Русия, САЩ и Франция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай