Арестуваха трима в Индонезия заради шега с бомба в самолет

Арестуваха трима в Индонезия заради шега с бомба в самолет | StandartNews.com

Трима души са задържани в Индонезия, защото се пошегували, че в самолет, готвещ се за излитане, била поставена бомба. Това съобщи вестник "Джакарта глоуб", цитирана от ТАСС.

Главният заподозрян Еднан Андри Сусанди и двама негови приятели се били качили на самолет на авиокомпанията "Батик еър", който трябвало да излети от град Купанг за Джакарта, когато службите по сигурността на летището открили в багажа му подозрителен пакет.

При проверка в куфара бил намерен спрей срещу насекоми, който е забранен за превозване, пише bTV. Въпреки това на Сусанди му позволили да заеме мястото си в самолета. Мъжът обаче решил да се пошегува със стюардесата и казал: "Ами ако имах бомба, това също ли е забранено за превоз?".

Този негов коментар принудил командирът на полета да се обади на полицията. Силите за сигурност задържали шегаджията и двамата му приятели.

Главният заподозрян може да получи до 15 години затвор.

Представител на местните правоохранителни власти коментира, че случилото се трябва да послужи като урок на хората, които не разбират, че изричането на думата "бомба" в самолет и на обществени места може да доведе до сериозно наказание.

Преди Коледа в Индонезия бяха арестувани 11 души, подготвяли терористични нападения в столицата Джакарта, включително двама, за които се смята, че са подготвяли самоубийствени атентати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай