"Анонимните" обявиха тотална война на Тръмп

"Анонимните" обявиха тотална война на Тръмп | StandartNews.com

"Тотална война" на милиардера Доналд Тръмп обяви хакерската група "Анонимните" и заплаши да "разруши" президентската му кампания. Цел на кандидата за номинацията на републиканците са уебсайтовете, свързани с бизнесмена, и с кампанията му за президент на САЩ.

"Скъпи Доналд Тръмп, следим те от много време и това, което виждаме, сериозно ни тревожи. Непоследователната ти кампания, изпълнена с омраза, шокира не само САЩ, а цялата планета с гнусните си действия и идеи. Казваш това, което сегашната ти публика иска да чуе, но в действителност не те е грижа за нищо освен за собствената ти алчност и власт", обявява на видеозапис човек, който твърди, че е част от ветераните на "Анонимните".

Това не е първата атака срещу Тръмп. Хакерите удариха през декември, след призивите му да се забрани влизането на мюсюлмани в САЩ. Тогава те спряха временно работата на няколко сайта, но това не доведе до трайни поражения за кандидатпрезидентската кампания на милиардера. Хакерите, според които изказванията на Тръмп подклаждат омразата на мюсюлманите към Западния свят, също така разбиха гласовата му поща и публикуваха съобщения от журналисти и привърженици. Електронното издание Gawker съобщи, че е получило на редакционната си поща съобщения, които вероятно били разменени между бизнесмена и водещите Джо Скарбъро и Мика Бжежински от шоуто на MSNBS Morning Joe, както и мейли от кореспондентката на NBC Тамрън Хал.

Сега обаче "Анонимните" са си поставили по-голяма цел - напълно да провалят кампанията на Тръмп, който води в битката за номинацията на президент от Републиканската партия. "Ще блокираме сайтовете му, ще разследваме и покажем това, което той не иска обществото да знае. Трябва да унищожим кампанията му и да саботираме марката му", добавя човекът на "Анонимните". "Призоваваме всеки способен човек с компютър да участва в тази операция. Това не е предупреждение, това е обявяване на тотална война", продължава той. Хакерите също така обявиха списък с мишени. Сред тях са корпоративният сайт trump.com и този на президентската кампания на милиардера - donaldjtrump.com. Атаките срещу тях трябва да започнат на 1 април.

В същото време полицията в Северна Каролина се опитва да установи дали Тръмп е подбуждал към насилие по време на митинг. На въпросния митинг имало прояви на насилие и чернокож демонстрант бил ударен от бял активист. "Опитваме се да изясним всички обстоятелства, включително и възможността поведението на Доналд Тръмп или неговата реч да са достигнали до степен да поощряват към насилие", съобщиха от шерифския офис на област Къмбърланд. 78-годишният Джон Макгроу бе арестуван и обвинен в агресия и нарушаване на обществения ред, след като удари с юмрук в лицето 26-годишен тъмнокож. По-късно Макгроу заяви, че следващия път афроамериканецът Джоунс може да бъде убит.

Тръмп е обвинен, че подбужда привържениците си към насилие и подхранва все по-отровна атмосфера по време на митингите и кампанията си като цяло. Тръмп отмени в петък митинг в Чикаго след сблъсъци на свои привърженици и манифестанти, сред които цветнокожи.

Милиардерът на лов за съперници във Флорида (ОБЗОР)

Ексцентричният милиардер Доналд Тръмп се надява на тактическа победа във Флорида и Охайо в т.нар. "супервторник 2". В тези два щата, както и в Илинойс, Северна Каролина и Мисури, се проведоха първични избори на Републиканската и на Демократическата партия.

Тръмп, Тед Круз, Марко Рубио и Джон Кейсик се борят за гласовете на 367 суперделегати. Скандалният богаташ обаче се надяваше в този рунд да отстрани двама от общо тримата си конкуренти - губернатора на Охайо Джон Кейсик и сенатор Марко Рубио от Флорида, при това на родна земя. И така битката за номинация за изборите за президент на САЩ на 8 ноември да е между него и сенатора от Тексас - Тед Круз. Тръмп значително води пред Рубио според социологическите проучвания във Флорида, но диша във врата на Кейсик в Охайо. Всяка победа на Рубио, Кейсик или Круз ще даде най-малко някаква степен на надежда за републиканците, борещи се да попречат на Тръмп да спечели номинацията. Защото това е последният им шанс да забавят "влака на Тръмп", отбелязва Си Ен Ен. И допълва, че ако милиардерът удържи тази победа, дори на Круз ще му е трудно да го догони.

При демократите Хилари Клинтън може да увеличи преднината си пред сенатора от Върмънт Бърни Сандърс. Социологическите проучвания дават голяма преднина на бившия държавен секретар във Флорида и Северна Каролина, но Сандърс може да победи в Охайо, Илинойс и Мисури. Така или иначе, според Си Ен Ен битката също е ключова за Сандърс и ако се провали, няма да успее да скъси преднината на опонента си. На своя страна Клинтън има 767 делегати, а Сандърс - 553, при необходими 2382. С така наречените суперделегати обаче Клинтън получава общо 1234, а сенаторът - 579 делегати. Суперделегатите са лидери от Демократическата партия, които могат свободно да заявят подкрепата си за всеки кандидат. Мнозинството от 712-те суперделегати решиха да подкрепят Клинтън, макар че могат да променят позицията си, ако тя бъде изпреварена от Сандърс на първичните щатски избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай