Неделя,

Андреа Бочели пее за Руския Давос

От: Стандарт -
Андреа Бочели пее за Руския Давос
A
A
A

Музикален фестивал ще съпътства провеждането на Петербургския международен икономически форум. Най-важната част ще е на главният площад - Дворцовия, където се планират два концерта под мотото "От класика до рок". Според организаторите широката гама на програмата може да се превърне в своеобразна визитна картичка на музикалния Санкт Петербург.
На 7 юни Андреа Бочели, един от водещите оперни тенори на съвременния свят, и Аида Гарифулина, вокалист на Виенската опера, ще изпълнят класическа програма. На следващия ден сцената ще излезе групата В2, придружена от симфоничен оркестър под диригентството на заслужилия артист на Русия Феликс Арановски. Това ще е и демонстрация на съвместното звучене на класическа и рок музика.


Традиционният музикален фестивал "Звезди на белите нощи" на Мариинския театър ще води програмата на културния ПМИФ. Трупата на театъра ще представи богата музикална, оперна и балетна програма с международна известност.
Филхармоничният оркестър на Театър Карло Феличе под диригентството на Джузепе Аквавива представи италианска класическа програма.
В дните на фестивала държавният музей „Ермитаж“ ще открие за гостите изложба от творби на съвременни художници от различни държави, посветени на художествените възможности на изкуствения интелект. Отделна вечер в Дома на учените ще подскаже съдържанието на събитието "Руски сезони", което ще се проведе в Германия през 2019 година.

 

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички