Америка е в смут! Как висш държавник нарече Путин

Сендзационно изявление на Уенди Шърман

Америка е в смут! Как висш държавник нарече Путин | StandartNews.com

Възхитена съм от ерудицията на руския президент Владимир Путин и способността му да говори без паметни бележки. Това заяви Уенди Шърман, заместник-държавен секретар на САЩ пред The Economist".

Тя уточни, че е имала възможност да общува лично с руския лидер по време на срещата в Сочи през 2015 г.

"Прекарах най-много време в компанията на Путин в Сочи, придружавайки тогавашния държавен секретар Джон Кери. Разговаряхме около четири часа. Беше много умен, не използваше никакви паметни билижки, говореше свободно и беше много уверен", споделя дипломатът.

Тя отбеляза, че Путин притежава способността "винаги да отстоява позициите си с решителност".

"Той има визия за това къде да продължи. Мисля, че той не възнамерява да се отклони от набелязания път", заключи тя. 

На 26 февруари бившият президент на САЩ Доналд Тръмп нарече руския президент умен лидер и противопостави интелигентността му на сегашната американска администрация, която той смята за глупава. Според бившия американски президент решението на Путин да започне специална операция за защита на Донбас е повлияно от "жалкото изтегляне" на американските военни от Афганистан.

На 21 февруари бившият ръководител на Централното разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео нарече Путин много проницателен и способен човек. Той заяви, че Путин е отличен събеседник, който е добре информиран и ясно изразява интересите на страната си. Помпео добави, че преговарящите от САЩ трябва да спазват определени стандарти.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай