Петък,

Алексей Навални с тежки обвинения към Путин и Абрамович

От: Рачо Рачев -
Алексей Навални с тежки обвинения към Путин и Абрамович
A
A
A

Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който се намира в затвора, написа в личния си блог, че президентът Владимир Путин и олигархът Роман Абрамович крадат от бюджета на страната и инвестират парите на Запад, пише sega.bg.

Поводът за коментара се две новини, свързани с Абрамович. В средата на декември стана ясно, че през 2021 г. той е станал гражданин на Португалия, възползвайки се от португалски закон, който предлага натурализация на наследниците на сефарадските евреи, изгонени от Иберийския полуостров по време средновековната инквизиция. Хиляди евреи от Израел са получили португалско гражданство, откакто е излязъл законът през 2015 година. Абрамович има и израелско освен руско гражданство. Наскоро стана известно и че си е купил самолет "Боинг 787".

По този повод Навални пише:

"Телевизорът в нашата (затворническа) барака по цели дни се къса да се бори с НАТО. По всички програми говорят за заплахите от НАТО. Самият Путин реве, че НАТО е на прага ни и няма как да отстъпим.

Сякаш цяла Русия живее само с това и хората не се интересуват от други новини.

А след това идва адвокатът ми и разказва новините от реалния живот. Близкият на Путин олигарх и един от неговите ковчежници - Роман Абрамович, оказва се, получил португалско гражданство. Страна- членка на НАТО.

Намерил страна, в която може да плати официални и полуофициални подкупи, и да се озове на другата страна, така да се каже, на Путинската фронтова линия. Освен това Абрамович си направил и новогодишен подарък - купил си нов самолет. "Боинг" 787 за 350 милиона долара. Самолетът е произведен в главната натовска страна и парите са влезли в нейната икономика. Тук 10 суперджета руско производството струват толкова.

Ако някой е забравил, основната част от богатството си Абрамович е получил така: през 1997 г. приватизира Сибнефт за 100 милиона долара. През 2005 г. заедно с Путин сключиха сделката на века: държавата (Газпром) изкупи обратно Сибнефт от Абрамович. Но вече за 13.1 милиарда долара. Гениално, нали? Просто отмъкнаха от джоба ни 13 милиарда долара.

От тези пари се купуват футболни клубове, недвижима собственост и самолети. Тези пари текат и към Путин. В нашето разследване разказахме, че дворецът на Путин в Геленджик е построен с пари и на Абрамович.

И ето. Ковчежникът на Путин лети на скъп самолет към натовска страна. Колко е важен.

И всички са доволни.

Путин и Абрамович крадат от бюджета и инвестират парите на Запад.

Западът се страхува Путин да не нападне Украйна, но дава гражданство на доверения му олигарх.

Португалските чиновници разнасят куфарчета с пари.

Икономиката на САЩ получи 350 милиона долара.

Тв водещите възхваляват Путин заради борбата му с НАТО с пяна на устата.

Идеалният кръговрат на лицемерието и корупцията.

И единствено тъжният гражданин на Русия, платил всичко това, стои в магазина и смята - ще му стигнат ли парите да купи за Нова година бутилка водка и три мандаринки."

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички