Акция с голи статуи на Тръмп

Акция с голи статуи на Тръмп | StandartNews.com

Голи статуи на Доналд Тръмп, представящи кандидата за президент на Републиканската партия в не много бляскава светлина, се появиха в няколко американски града благодарение група творци, съобщиха световните агенции. Статуите в естествен ръст, които представят милиардера с голям корем, къси пръсти и липсващи части от гениталиите, бяха открити едновременно в Ню Йорк, Сан Франциско, Лос Анджелис, Сиатъл и Кливланд. Акцията е под наслов "Императорът няма топки". В Ню Йорк статуята, издигната без разрешение от властите, изненада минувачите, привличайки любопитни погледи, усмивки и желаещи да си направят снимка с нея, преди бързо да бъде демонтирана от градската управа.

Творческият колектив "Индиклайн", който обединява артисти, музиканти и кинодейци, призна, че стои зад акцията. "Тези краткотрайни инсталации представляват този краткотраен кошмар и желанието ни е през есента да погледнем назад и да се посмеем на неуспешния и самозаблуден опит на Тръмп да стане президент на САЩ", отбелязват творците в изявление.
Хакери систематично атакуват предизборния щаб на Тръмп и на Републиканската партия, съобщи пък Ройтерс, като се позовава на свои източници. "Най-малко един акаунт на служител от предизборния щаб бе заразен с вирусна програма, която изпращаше спам към други компютри на щаба", казва източникът. Не е ясно дали хакерите са получили достъп до някакви други данни. По информация на източниците Републиканската партия използва същите системи за защита каквито и Демократическата партия.

Фондация "Клинтън" спира с даренията от чужбина

Фондацията на семейство Бил и Хилари Клинтън ще спре да приема дарения от чужбина и от корпорации, ако бившата първа дама стане президент на САЩ, съобщи АП. Експрезидентът Клинтън обеща да подаде оставка от борда, ако съпругата му спечели битката с Доналд Тръмп за Белия дом. Освен това ще бъде спрян и форумът Clinton Global Initiative, на който годишно се събират световни лидери, дарители и известни личности, за да обсъждат решения на най-належащи проблеми за човечеството.

Фондация "Бил, Хилари и Челси Клинтън" е получила от чужбина стотици милиони долари за каузите си - борбата със СПИН и маларията, затлъстяването при децата, климатичните промени, дигиталното изоставане и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай