82% от консерваторите нe искат Тереза Мей

Най-лоши резултати на местни избори за тях от 20 години

82% от консерваторите нe искат Тереза Мей | StandartNews.com

Консервативната партия загуби около 1300 от своите над 4000 места на изборите за местни съвети

Осемдесет и два процента от членовете на Консервативната партия на британската министър-председателка Тереза Мей искат тя да се оттегли, а само 16 процента смятат, че Мей трябва да остане, показва проучване, цитирано от ДПА.

Политическият информационен уебсайт "Кънсърватив хоум" заяви, че е интервюирал близо 1500 партийни членове след "най-лошите резултати на местни избори за консерваторите от над 20 години".

Консервативната партия загуби около 1300 от своите над 4000 места на изборите за местни съвети в повечето райони на Англия по-рано тази седмица, предава БТА.

"Следователно резултатът (от проучването) вероятно не е изненадващ, като се има предвид ужасното представяне на торите в четвъртък и стопяването на членската подкрепа за политиката на Мей за Брекзит", написа редакторът на "Кънсърватив хоум" Пол Гудман.

"Но въпреки това се надяваме, че консервативните депутати ще забележат това и ще действат съобразно", заяви той.

При подобно проучване миналия месец 71 процента от консерваторите казаха, че искат Мей да обяви оставка, което да доведе до избори за партиен лидер. В края на април този дял е нараснал на 79 процента, заяви Гудман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай