8 земетресения за час и половина. Какво става?

Има две възможности, обявиха сеизмолозите

8 земетресения за час и половина. Какво става? | StandartNews.com

8 земетресения за час и половина станаха в Гърция и сериозно притесниха не само комшиите. В рамките на един час и 30 минути от 15:35 ч. до 17:03 ч., са регистрирани осем земетресения в Кефалония, Гърция. Най-силното от които е било с магнитуд 3,5 степен по скалата на Рихтер, пише Кathimerini.

"Сеизмичната активност в Кефалония започна на 27 февруари, но днес се засили", каза пред ERT сеизмологът и директор на изследователския институт по геодинамика Герасимос Пападопулос.

"Наблюдаваме развитието на сеизмичната активност. Има две възможности в такива случаи, които разглеждаме.

Едната би могла да бъде това, което наричаме "клъстер", т.е. сравнително малки магнитуди, които са приблизително еднакви помежду си 3,5, 3,4, 3,3 по Рихтер, какъвто е сегашният случай, а втората, по-опасната, може да бъде предизвестен трус. Аз не подкрепям второто мнение", заяви Пападопулос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
8 Коментара
Jaydee
преди 1 месец

H.A.A.R.P.

Откажи
Ина
преди 1 месец

Хаарп няма достатъчно мощност за да предизвика земетресение. Още повече дълбокофокусно. Стига с тоя HAARP

Откажи
Дони
преди 1 месец

ХААРП не съществува вече.

Откажи
Jaydee
преди 1 месец

H.A.A.R.P.

Откажи
Ина
преди 1 месец

През 2025 г. навлизаме в 12000 и 24000 цикъл на планетата. На всеки от гореизброените са изчезвали цивилизации поради космическо лъчение отправено към ядрото на Земята и ядрата на планетите от слънчевата система. Намерете информация. Нищо хубаво не ни чака. Ние сме поредните живяли на планетата.Екпоненциално ще бъде с катаклизмите.

Откажи
Amiil
преди 1 месец

Според Библията не е имало никакви други цивилизации. Ние сме първите и единствените...

Откажи
Gavrail
преди 1 месец

Чел си библията но разбрал ли си посланието в нея . И в Будизма , исляма , индуйзма Всички религии са едно и казват едно и също . Невежите са на почит тези векове за жалост . Но не бойте се географското разположение на държавата ни е едно от малките места от света които ще остане непокътнато .

Откажи
Д-р Гаргамел
преди 1 месец

Мини през кабинета ми да сменим хапчетата . Тези ти идват слаби .

Откажи