50 милиона гледаха Ромни и Обама

50 милиона гледаха Ромни и Обама | StandartNews.com

Вашингтон. 50 милиона зрители гледаха първия дебат между двамата кандидати за нов президент на САЩ - Барак Обама и Мит Ромни. Телевизионният сблъсък между тях се излъчи снощи от спортната зала на Университета в Денвър. До деня на изборите - 6 ноември, предстоят още две срещи.

Първият диспут беше разделен на 6 сегмента от по 15 минути, който и двамата кандидати се съгласиха да спазват. Основните теми в него бяха икономиката, реформите в здравеопазването, държавното управление и ролята на федералната власт. Резултатите пък изненадаха всички с доброто представяне на Ромни. След серията предизборни гафове републиканецът снощи демонстрира невероятно красноречие.

Фурор предизвика отговора на Мит Ромни, че планира съкращения на данъчните субсидии, които ще засегнат американската публична телевизия PBS. В нея работи и водещият на дебата Джим Лерър. Ромни бързо добави, че решението му ще бъде взето, въпреки че и той обича популярния детски персонаж Big Bird от предаването „Улица Сезам”.

В следващия половин час социалната мрежа „Туитър” буквално „преля” от коментари по темата. Според официална информация на администраторите на сайта, съобщенията в реално време по темите Big Bird и PBS надминаха 10 000 в минута.

Обама пък заложи на друг трик - той благодари в ефир на съпругата си Мишел за това, че е до него. Поводът е годишнина откакто са заедно.

Въпреки че емоции не липсваха в дискусията, реформите, които всеки един от претендентите предлага на американските граждани, останаха мъгляви.

Барак Обама защити водената от неговата администрация политика на данъчни облекчения за малкия и средния бизнес. Мит Ромни пък убедително представи визията си за реформи, които биха стимулирали допълнително създаването на работни места за кратък период от време.


Дебатът завърши с появата на съпругите на двамата кандидати и техните най-близки сътрудници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай