3000 евро глоба, ако протестирaш срещу COVID мерките! Къде?

Глобяват участници в шествие в Мюнхен, не спазвали санитарните правила

3000 евро глоба, ако протестирaш срещу COVID мерките! Къде? | StandartNews.com

Участниците в протестно шествие в Мюнхен срещу коронавирусните ограничения може да получат глоби в размер до 3000 евро, предаде ДПА.

Нарушителите, с които вече е разговаряно, ще бъдат уведомени от административните власти за наложените им глоби за участие в неразрешено събиране.

Те ще имат още една възможност да се защитят, преди да бъдат определени глобите, които трябва да платят. Проява първоначално бе разрешена с ограничение до 5000 участници, но в последния момент бе отменена от организаторите, които не се съгласиха с определените от съда санитарни правила за протичането й.

Въпреки това няколко хиляди души преминаха през центъра на града, понякога на групи от по над сто, казаха от полицията.Много от участниците в шествието са били спрени на място и данните им са били записани от органите на реда. Издадени са около 700 акта за административни нарушения. На двама души са повдигнати обвинения по силата на Наказателни кодекс. На полицаите често им се е налагало да избутват и изтласкват демонстрантите, за да ги разпръснат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай