В Русия: Жена камикадзе взриви автобус

Загиналите са шестима, трима берат душа в болница

В Русия: Жена камикадзе взриви автобус | StandartNews.com

Жена-камикадзе се взриви в пътнически автобус във Волгоград, Русия, и при атентата загинаха шестима души. Други 28 са ранени, сред които дете на годинка и половина. Състоянието на трима е критично и те се намират в реанимацията, уточнява "Интерфакс".

Инцидентът станал в 14,05 ч местно време. В автобуса имало около 40 пътници, повечето от тях били студенти от Волгоградския университет. Според разследващите органи взривното устройство се задействало, докато автобус номер 29 приближавал спирка. Първоначално бе съобщено, че причина за взрива може да е неизправност в газовата уредба на автобуса. По-късно обаче от следствието обявиха, че на мястото на инцидента са открити фрагменти от взривно устройство. После бе съобщено, че това била ръчна граната.

Няколко часа след инцидента източник от силовите структури в Дагестан заяви пред ИТАР-ТАСС, че камикадзето е 30-годишната Наида Асиялова. Тя е съпруга на члена на престъпна групировка от Махачкала Дмитрий Соколов. Ислямското име на Соколов било Абдулжабар, а прякорът - Жирафа. "Двамата учиха заедно в един от московските ВУЗ-ове, където момичето го вербува. Той заряза всичко, замина за Дагестан и влезе в бандата", разказва източникът. Личността на жената бе потвърдена и от следствието. Според разкази на преживели трагедията тя се качила на една от спирката и почти веднага се взривила. Сайтът Lifenews твърди, че по тялото на Асиялова били закрепени тротилови шашки и две гранати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай