Юнкер и Урсула се целуваха като истински европейци

Преди среща Юнкер здраво прегърна германката, потупа я по гърба и я целуна два пъти

Юнкер и Урсула се целуваха като истински европейци | StandartNews.com

Шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер проведе в четвъртък в Брюксел среща с потенциалния си наследник - министъра на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен, като заяви, че споделя нейните възгледи и обещава подкрепата си за нея.

"Днес имаше среща между Юнкер и кандидата за неговия пост Урсула фон дер Лайен. Това са двама истински европейци, които се познават много години“, разказа между другото говорителят на Еврокомисията Маргаритис Схинас пред репортери. Той обаче отказа да изясни подробностите от разговора, като се позова на факта, че срещата се е провела на четири очи.

Преди срещата Юнкер здраво прегърна министърката, потупа я по гърба и я целуна два пъти. Юнкер не отговори на въпросите на журналистите, казвайки „чао” и отвеждайки Лайен сложил ръка на рамото й.

„Радвам се да приветствам Лайен с отворени обятия в ЕК. Тя е истински европеец. Заедно сме когато става въпрос за защита на интересите на ЕС. Пожелавам й успех в Европейския парламент”, написа Юнкер в своя профил в Туитър.

Кандидатката за председател на Еврокомисията все още не е обсъдена и гласувана от Европейския парламент, а е само предложена от Европейския съвет. Тя трябва да получи абсолютно мнозинство в Европарламента, но такъв резултат все още не е гарантиран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай