Отпадна френската кандидатка за еврокомисар

Комисиите в Европарламента са отхвърлили окончателно кандидатурата на Силви Гулар

Отпадна френската кандидатка за еврокомисар | StandartNews.com

Комисиите по индустрия и вътрешен пазар в Европарламента са отхвърлили окончателно кандидатурата на французойката Силви Гулар за еврокомисар по вътрешен пазар, съобщи пред БНР евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

Днес бе второто изслушване на Гулар пред двете комисии, след като веднъж тя бе отхвърлена от тях.

„Двете комисии взеха решение с огромно мнозинство Силви Гулар да бъде отхвърлена. Сега Урсула фон дер Лайен трябва да информира френското правителство за нов кандидат“, каза Ковачев.

На въпрос дали това ще забави гласуването на цялата Еврокомисия от ЕП на пленарна сесия, планирано за на 23 октомври, Ковачев отговори: „Категорично смятам, че ще имаме забавяне, поради това че ще трябва да се номинира и румънски кандидат, след като днес падна румънското правителство и има неяснота за номинацията…Ще трябва време, докато новите кандидати се запознаят с ресора и се подготвят за изслушване пред Европейския парламент.

Гулар е третият кандидат, който евродепутатите отхвърлят след тези на Румъния и Унгария.

Тя бе изправена пред два напрегнати изслушвания в Европарламента на фона на съмнения за серия от скандали. Тя е получила 82 гласа „против“, срещу 29 „за“ и един „въздържал се“, съобщи за АФП парламентарен източник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай