Бомбен атентат в Чили

Бомбен атентат в Чили | StandartNews.com

Сантяго. Бомба избухна пред заведение за бързо хранене, намиращо близо се до натоварена метростанция в Сантяго, Чили. Най-малко 14 са ранени в следствие на взрива, станал по обяд вчера, съобщава abcnews.

Властите обявиха, че е взривен пожарогасител, който бил пълен с различни фрагменти. Той бил поставен в кофа за боклук пред заведението. Представител на местната пожарна потвърди, че пожарогасителят е бил пълен с барут.

Местните болници съобщават, че сред пострадалите има чистачка, която е загубила пръста си. Повечето от тях имат прорезни рани от счупени прозорци и хвърчащи отломки в следствие на взрива. 

Обектът за хранене е свързан с метростанция Escuela Militar в охолния квартал Las Condes в чилийската столица. Той се намира в подлез, водещ към метрото.

"Чух взрива и избягах навън от страх. Видях сърцераздирателна сцена като се обърнах: Имаше стъкла, прах и изхвърлени от взрива отломки навсякъде", обяснява пред местната телевизия работещата в съседно заведение Силвана Бобадила.

Президентът на Чили Мишел Бачелет определи случая като "гнусен акт на тероризъм". Ние ще използваме пълната сила на правосъдието, включително позоваването на антитерористичните закони, за да открием виновниците, каза той.

Бомбеният атентат в Сантяго е най-тежкият за тази година. До момента в страната са открити 28 взривни устройства в чилийската столица, част от които преди да експлодират.

Видео след взрива може да видите ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай