Звезди на Ман. Сити са с коронавирус

Марез и Лапорд вече са изолирани

Звезди на Ман. Сити са с коронавирус | StandartNews.com

Положителни проби за коронавирус са дали двама футболисти на Манчестър Сити. Новината бе обявена от клуба. Става дума за звездите Аймерик Лапорт и Рияд Марез. В официално изявление от клуба се съобщава, че двамата са поставани в самоизолация и нямат симптоми на вируса.

„В момента двамата играчи са поставени в самоизолация в съответствие с протокола от Висшата лига и правителството на Обединеното кралство за карантината. Нито един от двамата не е показал симптоми на вируса. Всички в клуба пожелават на Рияд и Аймерик бързо възстановяване преди завръщането им към тренировките за новия сезон“, гласи съобщението на клуба.

„Гражданите“ откриват кампанията си във Висшата лига в мач срещу Уулвърхемптън в понеделник, 21 септември, след като получиха почивка в първия уикенд от новия сезон заради участието си във финалните етапи на Шампионската лига миналия месец.

Участието и на двамата футболисти в сблъсъка на „Молиню“ ще бъде под въпрос. Нито Лапорт, нито Марез не са били викани в националните си отбори.

Малко след съобщението на Сити, Лапорт написа в „Twitter“:

„Благодаря на всички за вашите съобщения, всичко върви възможно най-добре. Следвам протокола през следващите няколко дни и ще се върна скоро. Грижете се за себе си“.

Марез добави:

„Благодаря за всички хубави съобщения, добре съм. Бъдете сигурни, всички се грижете за вас“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай