Златна гордост! Грациите ни станаха номер 1

Спечелиха титлата в многобоя при ансамблите

Златна гордост! Грациите ни станаха номер 1 | StandartNews.com

Златна гордост донесоха на България грациите от ансамбъла ни по художествена гимназия. Ден, след като поставиха световен рекорд с възможно най-висока оценка /44.150 точки/ за съчетанието си с пет топки, присъждана досега, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова заслужено спечели титлата в многобоя при ансамблите на Световната купа по художествена гимнастика в София.

За прекрасните ни момичета това е първо състезание след пауза от около една година заради пандемията от коронавирус. Възпитаничките на Весела Димитрова показаха за първи път новото си съчетание с три обръча и два чифта бухалки на фона на музика от "Спартак" от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха подготвени и красиви нови трика.

Българките получиха оценка от 40.200 точки (22.100 за трудност и 8.100 за изпълнение). Композицията е изключително сложна.

Така България спечели златото в многобоя със сбор от 84.350 точки и се класира за двата финала на отделните уреди утре с първи по сила оценки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай