Жена подари площад на Клоп (ОБЗОР от ЛЕ)

Жена подари площад на Клоп (ОБЗОР от ЛЕ) | StandartNews.com

"Борусия" - "Ливърпул счупи тв рекордите в Германия

Юрген Клоп изживя поредна паметна вечер на "Сигнал Идуна Парк", където се завърна уж като враг. Мениджърът на "Ливърпул" обаче се радва на царско посрещане в първия 1/4 финал от Лига Европа. Срещата завърши 1:1, което превърна "мърсисайдци" във фаворити.

Дивок Ориги откри за англичаните в 36-та минута. Крайният резултат бе оформен от Матс Хумелс, който изравни 12 минути по-късно. Вина за попадението пое именно Клоп.

"Реших да сложа Лалана да пази Хумелс, вместо Ориги. Съжалявам за това и се извинявам на феновете", покая се култовият треньор, който получи невероятен подарък преди началото на срещата. Най-големият фен на Клопо - 61-годишната Моника Хан, го изненада с уникален подарък. Дамата, основател на фенклуба, посветен на Юрген, му връчи макет на емблематичния площад "Борсигплатц". Именно това е мястото, където "жълто-черните" празнуват спечелените трофеи. "Когато обяви, че си тръгва, Юрген сподели, че иска още веднъж да празнува на площада. За нещастие това не стана, защото загубихме финала за купата. Това ме накара да му построя негов специален "Борсигплатц", разкри обсебената от Клопо лелка. Мачът, който бе чакан с нетърпение в цяла Германия, счупи всякакви рекорди по гледаемост. 5,68 млн. немци са наблюдавали срещата, което я направи хит номер едно за вечерта. Двубоят влезе в историята като най-гледаното събитие в програмата на "Sport1", откакто ТВ каналът съществува.

Чехи се кефят на загуба

Треньорът на "Спарта" П Зденек Шчасни учудващо остана доволен след загубата с 1:2 от "Виляреал" в първия 1/4-финал от Лига Европа. "Оцеляхме след всичките положения пред нашата врата. В този смисъл резултатът е много добър за нас", коментира чехът. Най-интересният момент в мача бе причинен от вратаря на "Спарта" Давид Бичик. В опита си да изчисти върната топка стражът уцели голаджията на испанците Седрик Бакамбу и кълбото влетя в мрежата. Якуб Брабец изравни, но второ попадение на Бакамбу оформи крайното 2:1.

Треньор се обясни в любов на турнира

"Севиля" продължава тоталната си хегемония в турнира Лига Европа след победа с 2:1 като гост над "Атлетик" Б в първи 1/4-финал. Адурис откри за домакините. Обратът стана факт след попадения на Колоджешак и Ибора. Успехът надъха Унай Емери, който се закани, че иска нов финал. "Обичаме този турнир. Шансовете ни да отстраним "Атлетик" си остават 50%. Нищо не е свършило", предупреди обаче треньорът. "Севиля" триумфира в надпреварата цели четири пъти от сезон 2005/06 насам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай