Жеков се връща в националния по волейбол

Автобус с тъпани и тромби потегля с нашите за европейското

Жеков се връща в националния по волейбол | StandartNews.com

София. Андрей Жеков може отново да играе за националния отбор по волейбол. Разпределителят ще получи повиквателна от селекционера Камило Плачи догодина.

"Чух се с Андрей, когато той съобщи, че отново ще играе волейбол. Пожелах му да влезе бързо във форма и изразих задоволството си, че се връща. Ще преценим при следващите състезания на националния отбор и ако е във форма, може и да се върне в националния отбор", заяви Плачи пред ТВ7. В момента Жеков тренира с румънския "Томис", където треньор е Мартин Стоев. "За европейското Андрей няма да успее, но има време до Нова година, ще видим", това заяви самият Стоев пред "Стандарт". Плачи коментира за пореден път и шансовете ни на първенството, което е след месец в Полша и Дания.

"Ако спечелим медал, ще избегнем квалификацията за световното. Но нека да видим в каква форма ще е отборът, на европейско е много трудно. Трябва да бъдем подготвени за всякакъв резултат, защото спортът не е математика", коментира още Плачи. Българският национален волейболен фенклуб (БНВФК) пък организира пътуване до Полша и Дания. Част от багажното отделение на автобуса, с който ще пътуват феновете, ще бъде отделена за тъпани, знамена, транспаранти, тромби и др. До моменти има записани над 30 привърженици, които ще потеглят на 18 септември рано сутринта от Пловдив. Стойността на пътуването е около 1400 - 1800 лв. на човек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай