Здравков: Очаквах да победим

Здравков: Очаквах да победим  | StandartNews.com

София. Наставникът на "Левски" Антони Здравков бе доволен след отстраняването на ЦСКА от турнира за Купата на България.

„Очаквахме да победим. При всички планове победата влизаше в нашите планове. Нямаше значение дали в редовното време или с дузпи. Този мач е важен за отбора, за клуба и за цялата ни публика", заяви Здравков след успеха със 7:6 след изпълнение на дузпи.

„Предварително се знаеше, че в този мач няма да има много футболни достойнства. Ясно беше, че щеше да се заложи на повече тичане и единоборства. Важно е кой е победител, а това сме ние. Пожелавам весели празници на всички сини фенове със синьо шампанско. Не сме водили преговори за нов договор, тъй като аз имам такъв. Каквото и да е решението на ръководството, то ще бъде за доброто на "Левски", добави треньорът на "Левски".

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе на другия полюс: Ние бяхме единствените, които се опитаха да стигнат до победата. Помагаше се през цялото време мачът да завърши 0:0. Тази загуба ще ни мобилизира още повече. В днешния мач нищо не ни покри. Всичко ни избяга. Трябва да обърнем съдбата, този късмет, който толкова много ни липсва. Ние показахме не само характер и стабилност, ние показахме добър футбол. Ние дори физически стояхме по-добре от Левски. Гордея се с отбора, който притежаваме. Ние си имаме проблеми, които през зимния трансферен прозорец ще се опитаме да коригираме. Не винаги по-добрият побеждава. Ние надиграхме "Левски" по всеки един показател. Една 1000% дузпа не бе свирена за нас. Не знам как някои хора тълкуват футболния правилник. В последните години наблюдавам голяма загриженост за "Левски" и всячески им се помага, докато ЦСКА продължава да се тъпче. Ние отново бяхме над "Левски". Дори и при дузпите нещата бяха на кантар."

"Днес се извърши поредното безобразие срещу един велик клуб като ЦСКА. Като цяло се получи много хубав двубой. Това са отборите в България, няма други. Добре, че ги има "Левски" и ЦСКА, за да стават такива дербита. Но докато има такива отсъждания, ще има и напрежение", заяви пред Sportal.bg Сашо Томов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай