Затварят София. 13 години Левски чака европейска вечер

След доста години на нерви и разочарования

Затварят София. 13 години Левски чака европейска вечер | StandartNews.com

За българският спорт от много години насам и дъждът е празник. Свалихме много нивото и във футбола, затова критериите за емоции, радост и успехи доста се промениха.

Но все пак!

Днешният ден ще остане като един от престижните в новата история на родния футбол, защото по едно и също време в страната ни ще гостуват две сериозния имена от Западна Европа.

Доста по-голям футболен празник обаче се очертава в столицата, където от 20 часа тази вечер, Левски посреща немския Айнтрахт (Франкфурт) на националния стадион. Предаването е по Диема спорт.

Ясно е, че шансовете на "сините" за елиминиране на противника са на пръв поглед пренебрежими, но независимо от изхода на терена, европейският футболен празник е наградата, която феновете ще получат.

Истина е следната. Победите над Шкупи, Апоел Беер Шева и дори над ПАОК, са си успехи за локална консумация. 

Такива мачове обикновено не вълнуват никого освен пряко замесените, за разлика от мачовете срещу тимове от ранга на Айнтрахт, когато по една или друга причина, милиони фенове ще чуят в случая за Левски.

"Да видим европейската действителност", както се изрази треньорът Николай Костов, защото днешният опонент на Левски е истински представител на тази далечна за нас действителност.

Това е тим, който в последните три години би отбори като Барселона, Арсенал, Интер и Бенфика, стигна до дузпи с Челси и игра Суперкупа на Европа срещу Реал.

Днес този тим гостува в София, а феновете на Левски ще изживеят дългоочакваният си европейски празник.

Периодът е дълъг и мъчителен. 13 години. Толкова минаха от последните значими мачове на Левски срещу западни тимове, когато през 2010-а воденият от Ясен Петров тим бе в групите на Лига Европа със Спортинг, Лил и Гент и реално бе на един нелеп автогол от преодоляването на тази група.

17 години. Толкова пък изминаха от последния случай, когато "сините" изпълниха "Васил Левски" в европейска битка. Това се случи в паметния сезон в групите на Шампионска лига, като последното домакинство бе срещу действащия по онова време европейски шампион Барселона, който победи Левски с 2:0 пред 38 000 зрители.

Вече в  онлайн ерата стотици фенове все пак решиха да чакат за билети пред клубния магазин, часове преди той да отвори. Други чакаха пред компютрите и блокираха онлайн платформата за продажби, но все пак за пет часа 35 000 билета бяха изкупени.

Независимо от крайния изход на този сблъсък, феновете на Левски сега имат право на своята европейска емоция и ще си я изживеят пълноценно. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай