Защитник заряза "Левски" за дербито

Атакуваха с червена боя стадиона на "сините"

Защитник заряза "Левски" за дербито | StandartNews.com

София. "Левски" остава без един от основните си играчи за реванша с ЦСКА от турнира за Купата на България в четвъртък. Нуньо Пинто отсече, че погромът с 6:1 над "Нефтохимик" е бенефисът му със "синята" фланелка.

"Проблемът не е финансов. Така решихме с моя мениджър", отсече левият бек, чийто договор не бе подновен. "Тъжен съм. Имам приятели в този отбор. Директорите, играчите са част от моето семейство. Изкарах две много хубави години тук", продължи португалецът. "Имахме разговори, но не пожела да поднови договор си. Пожелаваме му успех. Ще търсим нов човек на неговото място, когато му дойде времето. Има още един мач - с ЦСКА. След него ще правим оценки. Най-важното е времето да е хубаво. Да видим добър футбол, призовавам феновете да дойдат на трибуните", заяви спортният директор на "сините" Христо Йовов. Бижутера бе категоричен, че не подобава на "Левски" да е на трето място в класирането. "С оглед на това - къде бяхме, трябва да сме доволни все пак", добави Йовов.

"Влязохме в добра серия пред дербито с ЦСКА", зави пък помощник-треньорът Елин Топузаков след победата със 6:1.
За феновете пък битката вече започна. Първи на ход бяха ултраси на ЦСКА. Вчера сутринта стадион "Георги Аспарухов" осъмна омацан с червена боя. Злосторници поругаха един от графитите, който гласеше: "Вековен "Левски"".

Тонев: Вината за "Герена" е моя

Никой няма право да атакува Тодор Батков за сектор "А" на стадиона, отсече председателят на УС на "сините" в оставка Иво Тонев. "Събарянето и строежът са мой ангажимент. Има забавяне. Истината е, че дължим известни суми на строителите. Прави им чест, че продължават да работят", продължи Тонев пред "ТВ7". "Ще продължат до януари, каквато е уговорката ни", каза още Тонев. Той призна, че "сините" водят преговори с компанията IFS, която проявяваше интерес и към стадион "Славия".

"Уважение към "белите". Не се стремим да им вземем проекта. Немците сами се свързаха с нас. През януари ще дойдат пак. Казали сме си условията. Така, че нека да не се атакува никой. След месец нещата може да изглеждат коренно различно", обясни Иво Тонев. "С Батков сме много добри отношения. Гледаме заедно мачове, чуваме се. Има хора, които се изнервят от моето присъствие в "Левски". Ще бъде добре и за спокойствието на Тодор Батков да приеме оставката ми", завърши Тонев и похвали Йовов, треньорите и играчите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай