Закриването на игрите в Токио. Смайващо величествено /ВИДЕО/

Знаменосец на България бе капитанът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Симона Дянкова

Закриването на игрите в Токио. Смайващо величествено /ВИДЕО/ | StandartNews.com

Смайваща церемония по закриването на Олимпийските игри представи Токио. Парадът на знаменосците започна по различен ред - първо бяха японците и французите, след което гърците и чак тогава всички останали.

Олимпийските игри в Токио са официално закрити

Това е традиция от 60-те години, като идеята е не по азбучен ред, а разбъркано, за да се символизира прескачането на всякакви граници в чест на олимпийския дух.

Победител в класирането по медали станаха САЩ (39 златни, 41 сребърни, 33 бронзови медала), следвани от Китай (38, 32, 18) и домакините от Япония (27, 14, 17).

Знаменосец на България бе капитанът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Симона Дянкова. Днес грациите от Ансамбъла ни по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс  доказаха още веднъж, че са златни. Те спечелиха трето злато за България заедно с титлата на Стойка Кръстева в турнира по бокс и на Ивет Горанова в дисциплината кумите на каратето.

С красива церемония откриха Олимпийските игри в Токио - Още спорт - Токио  2020 - Gong.bg

Така България финишира на 30-а позиция в класирането по медали на Олимпийските игри в Токио с феноменалните 6 отличия - 3 златни, 1 сребърно, благодарение на Антоанета Костадинова в спортната стрелба и 2 бронзови, благодарение на Тайбе Юсеин при борбата в категория до 62 килограма и Евелина Николова в категория до 57 килограма на женската борба..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай