"Ювентус" на две точки от върха след победа над "Сампдория"

"Ювентус" на две точки от върха след победа над "Сампдория" | StandartNews.com

"Ювентус" победи "Сампдория" с 2:1 и натрупа 9 поредни победи в Серия А. С успеха си в Генуа отборът на Масимилиано Алегри вече е на 2 точки от лидера Наполи и дели второто място с Интер.

Пол Погба вкара първия гол за Юве в 17-та минута на мача с елегантно изпълнение, при което овладя топката на гърди, завъртя се и я прати в далечния ъгъл. През първата част Сампдория не затрудни по никакъв начин своя гост, но пък и опасните атаки на Ювентус не изобилстваха.

Още с подновяването на играта Пауло Дибала изведе Сами Кедира, който направи резултата 0:2. Това изглеждаше, че ще прекърши и последните надежди на домакините. Преднината на Ювентус можеше да стане и по-голяма но Алваро Мората пропусна от чисто положение при удар с глава. Страхотен фалцов шут на Дибала пък бе спасен с мъка от вратаря Вивиано.

Сампдория стигна до гол в 64-та минута, когато Антонио Касано вкара след асистенция на Карбонеро. Много скоро след това дойде страхотен шанс за изравнителен гол, но ударът на Фернандо от 20-ина метра мина на сантиметри от вратата на Буфон.

Постепенно шампионите укротиха събитията, но в самия край Сампдория се вдигна на щурм. Натискът бе по-скоро хаотичен и даваше възможности за контри на гостите. При една от тях Никлас Мойзандер влезе остро в краката на Симоне Дзадза и получи директен червен картон.

В последното положение в мача Джорджо Киелини се наложи да изчиства с глава на метър пред голлинията. Ювентус спечели 9-та поредна победа и се превръща в основен фаворит за шампионската титла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай