"Юнайтед" не пуска газта и мечтае за ШЛ

"Юнайтед" не пуска газта и мечтае за ШЛ | StandartNews.com

Отборът на "Манчестър Юнатйед" спечели с минималното 1:0 срещу "Уотфорд" на "Олд Трафорд" и по този начин удължи победната си серия във всички турнири на три мача, което не е особено продължително, но идва в изключително важен момент от сезона за "червените дяволи". С трите точки от днес момчетата на Луис ван Гаал настигнаха градския си съперник "Манчестър Сити" в борбата за четвъртото място в класирането на Висшата лига.

Единственото попадение за 20-кратните шампиони на Англия отбеляза Хуан Мата в 84-ата минута. Тогава испанският халф изпълни прекрасен фаул от границата на наказателното поле, за да простреля Аурелио Гомеш и да донесе победата на своя отбор. Като цяло днешният двубой не бе никак добър за "Манчестър Юнайтед", който отново показа слабости в атака, но въпреки това спечели трите точки.

Домакините могат да се радват и на късмета си, след като реферите подминаха много спорна ситуация за дузпа в полза на "Уотфорд" секунди преди края на първото полувреме, когато Дейли Блинд спъна Себастиан Прьодъл в наказателното поле. След почивката пък на няколко пъти имаше особено "горещи" моменти пред вратата на Давид де Хеа, като отново Прьодъл не успя да уцели вратата на домакините само от няколко метра с глава. Нордин Амрабат пък също пропусна да се разпише от чиста позиция. В крайна сметка пропуските пред вратата на домакините бяха наказани от брилянтно изпълнен пряк свободен удар на Хуан Мата шест минути преди края на мача.

С победата "Манчестър Юнайтед" събра 47 точки, колкото градския си опонент "Манчестър Сити", загубил в три поредни кръга в английския шампионат. "Гражданите" все пак ще имат възможност да дръпнат отново в битката за топ 4, тъй като имат мач в аванс. Уотфорд остава в средата на класирането, заемайки 12-о място с 37 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай