Взехме Световна купа по сноуборд

Взехме Световна купа по сноуборд | StandartNews.com

Българската федерация по ски получи поредно признание от ФИС, като взе старт от Световната купа по сноуборд (паралелни дисциплини) през сезон 2016/17.

Домакин на престижната проява в Паралелния гигантски слалом за мъже и жени на 4 февруари, която ще се проведе за първи път в България ще е водещия ни зимен курорт Банско. Именно там феновете ще могат да видят и първо участие у нас за СК на актуалния носител на Кристалния глобус Радослав Янков. Новината дойде от 50-ия конгрес на Международната федерация по ски (ФИС), който се проведе в Канкун.

"Това е изключителен успех за България и Българската ски федерация, коментира от Канкун, президентът на БФСки Цеко Минев. - Получихме този старт заради големия успех на Радо Янков, добрата организация и утвърдения ни имидж на перфектни домакини, контакти и лобиране. Не е лесно да се получи такъв старт и само една година преди това! Щастлив съм, това е голямо признание!"

През 2007-а БФСки успешно организира в София старт от СК по сноуборд в дисциплината Биг Еър.

"Изключително съм радостен, че България ще приеме за първи път старт от Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини. Ако до сега само си мечтаехме за подобно нещо, то през 2017-а вече ще е реалност. Благодаря на БФски и г-н Минев, че реагираха бързо, след моя успех и се заеха с наглед невъзможното България да стане домакин на старт за СК. Получих много поздравления от колеги от целия свят за спечеленото от БФски домакинство през идния сезон", коментира Янков, вече тренира в Астрия.

БФСки взима и два старта за Световната купа в алпийските ски. През 2019-а Банско ще приеме СК при мъжете в Алпийска комбинация и гигантски слалом, а през 2020-а Супергигантски слалом и Алпийска комбинация при жените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай