Вицепрезидент на УЕФА хвърли оставка

Микеле Ува отива да работи за италианското министерство на икономиката

Вицепрезидент на УЕФА хвърли оставка | StandartNews.com

Вицепрезидентът на УЕФА Микеле Ува изненадващо подаде оставка и напусна поста, който заемаше през последните три години. През пролетта на 2017 г. 55-годишният италианец беше избран в Изпълкома на футболната централа, след като получи одобрението на 46 от общо 55 гласували.
През септември същата година беше повишен във вицепрезидент, заемайки мястото на испанеца Ангел Мария Вияр. Сега обаче Ува обяви, че се оттегля само година преди изтичането на мандата си. Той ще започне работа в „Sport e Salute“ - италианска агенция, ръководена от местното министерство на икономиката.
„Подадох оставка като вицепрезидент на УЕФА и член на Изпълкома. Обмислях решението си четири месеца. Благодаря на президента на организацията Александър Чеферин и колегите ми от ръководството на централата за доверието и пресните четири години, които прекарахме заедно“, заяви Микеле Ува.

Той направи име във футбола в периода 1996-2001 г., когато беше изпълнителен директор на Парма. За тези пет години тимът спечели Купата на УЕФА, купата на Италия и Суперкупата на страната. След това заемаше същата позиция в Лацио.

През 2009 г. започна работа като мениджър на Италианския футболен съюз. През 2013 г. беше назначен за изпълнителен директор на „Sport e Salute“ и беше отговорен за италианската делегация на олимпийските игри в Сочи през 2014 г.

През последните години той отхвърли възможността да заеме ръководна позиция в Милан, за да остане на постовете си в УЕФА и Италианския футболен съюз. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай